Koor 'Kontakt'

Zingen ontspant en geeft energie

Zingen maakt iets in je los, letterlijk. Soms versterkt het spontaan een vrolijke bui, op andere momenten zorgt het ineens voor melancholisch gevoel. Wie regelmatig zingt, doet zichzelf daar een groot plezier mee. Het zorgt voor minder stress en meer ontspanning. Samen zingen versterkt  het gevoel van saamhorigheid en empathie. Zingen is goed voor je humeur, het geeft energie en maakt blij. Helemaal als je dat samen doet. Als groep kun je klanken maken die je in je eentje nooit voor elkaar zou krijgen.

We bouwen samen aan een Nederlandstalig pop repertoire.  Daarin zoeken we de grenzen van de comfortzone op.

Als optie kunnen we toewerken  naar een miniconcert waarvoor je familie, vrienden en kennissen kan uitnodigen.

Is zingen een grote wens, maar een koor nog een iets te grote drempel? Neem dan gerust contact met me op voor een privézangles.

Kosten : € 200,- voor 12 kooravonden (de proefavond kost €5,00 per persoon)

Tijdstip: van 19:45 - 21:45 uur

Start nieuw seizoen:  proefavond 12 maart 2020, start koor 19 maart 2020

Locatie: Het VlinderHuys | Barchman Wuytierslaan 51 | 3819 AB Amersfoort

AANMELDEN

Kosten

Tijdstip

Data

Locatie:

Interesse? Neem dan contact op

Muziek in Mij - Avond

“Laat dat stemmetje in je hoofd maar zingen”

Als je ernaar verlangt je stem vrijer te gebruiken, je muziek gemakkelijker te laten stromen dan is Muziek in Mij een aanrader.

Je kunt over zingen van alles zeggen, maar in essentie is zingen: ervaren. Je ervaart eigenlijk steeds: jezelf. In dit moment. Wat je zingend tegenkomt hangt nauw samen met je leven van dit moment. Je kunt je zingen verrijken als je je daarbij opent voor wat er oprecht in jou leeft. Zingen werkt erg ontspannend. Denken is niet nodig. En dat schept ruimte om gewoon te zijn met de klank, met de samenzang, met de betovering van de tekst en de soms wonderschone muziek die daaruit als vanzelf ontstaat.

Het fijne van zingen met elkaar is ook dat je jouw geluid kan toevoegen aan het geheel en dat je momenten kan nemen om te luisteren. Het gaat om samen een mooi moment te ervaren.

Tussen het zingen door zijn we stil, of luister je naar aanleiding  van een thema naar een gedicht of verhaal.

We zingen verschillende soorten liedjes van binnen naar buiten, zowel bestaande als zelf gecomponeerde Nederlandstalige liedjes en mantra's.

 

Muziek in Mij - Cruise

“Waar woorden tekort schieten spreekt de muziek”

Vanuit de havenplaats Bodrum vertrekken we met de prachtige Sila naar de mooiste baaien en bezienswaardigheden langs de Turkse kust. Elke dag is het programma weer anders, maar ontspannen en genieten zijn de belangrijkste uitgangspunten. We varen een stukje, leggen aan in een baai, zwemmen lekker of hangen ontspannen in de loungekussens.

En tussendoor organiseren we leuke muzikale activiteiten. Zo zingen we op een avond bijvoorbeeld samen lekkere bekende songs. Of op een andere avond lig je liggend de liedjes te luisteren van Esther en Paul-Jan met de ondergaande zon op de achtergrond. Of we zien de zon een keer opkomen terwijl we een mantra zingen. Of terwijl we een ochtend op zee zeilen vormen we een koor, waarbij tekstbeleving centraal staat. Of we treden samen spontaan op in een amfitheater uit de oudheid, waar we hadden aangelegd. Of misschien wil je wel een zanglesje van Esther.

Het zijn allemaal voorbeelden wat we kunnen doen, want we spelen met de programmaonderdelen en voelen waar onze behoeften liggen. Je bent even helemaal weg. In een prachtige omgeving met lieve mensen, zon, muziek en lekker eten en drinken.

 

Dit is iets voor jou als

  • Je van zingen houdt, ongeacht je niveau, dus ervaring is niet nodig.
  • Je nieuwsgierig bent naar het vinden van je eigen stem.
  • Je nieuwe aspecten van jezelf wilt ontdekken via muziek.
  • Je zorgeloos wilt genieten van een prachtige omgeving, heerlijk weer, lekker eten en een helderblauwe zee.

 

Wanneer: vrijdag 17 tot zaterdag 25 mei 2019

Locatie: Op een luxe klassiek houten zeilschip vaar je langs de prachtige Turkse kust.

Kosten: € 995,- ALL IN p.p.

Meer informatie: klik hier

Interesse? Neem dan contact op

Wanneer

Kosten: € 395,- (incl. BTW)

Inbegrepen: eten,  2 overnachtingen, deelname aan alle activiteiten, koffie, thee en water.

Locatie: volgt

Interesse? Neem dan contact op

Muziek in Mij - Weekend

“Muziek raakt je hart en brengt je in beweging. Muziek brengt mensen samen.”

Na de Muziek in Mij-cruise langs de Turkse kust en de maandelijkse Muziek in Mij-avonden organiseert KruiterKontakt nu samen met SWS Sailing een heerlijk muzikaal weekend met twee gezichten: wat ziet men van jou aan de buitenkant en wat gebeurt er met jou van binnen? Op een prachtige locatie in Nederland en in gezelschap van een fijne groep mensen voert de muziek in jou een weekend lang de boventoon.

 

Hou je  van gezelligheid, lekker eten en...

  • Muziek maken of luisteren
  • Uitbundig of ingetogen (mee)zingen
  • Mooie gesprekken of momenten voor jezelf
  • Schaterlachen of stil zijn
  • In je comfortzone blijven of eruit gaan

 

Dan is dit weekend voor jou bedoeld.

 

In een ontspannen sfeer gaan we met elkaar diverse activiteiten doen, waarbij muziek centraal staat. We verkennen, ontdekken, delen en hebben vooral erg veel plezier samen. Esther Kruiter, Nathalie D’Alessandro, Michael van Kolfschooten en Paul-Jan Linker zijn jullie muzikale gastheren en -vrouwen. Verschillend en aanvullend als zij zijn, bieden zij een kleurrijk en divers (muzikaal) programma. Voel je vrij om jouw instrument mee te nemen, maar ook als je zelf geen instrument speelt ben je van harte welkom. Voor ieder wat wils!

 

Meld je snel aan, want er kunnen maximaal 20 mensen deelnemen aan dit unieke weekend:

 

Individueel Zingen en Coachen

“Soms is dat wat we het meeste vrezen ook hetgeen dat ons kan bevrijden”

Hou je van zingen? Wil jij gespiegeld worden op wat je uitstraalt? Heb jij al van alles geprobeerd, maar blijf je het moeilijk vinden om bijvoorbeeld je grenzen aan te geven?

Tijdens een sessie hebben we een gesprek waarna we met lichaam en stem werken. In deze sessie wordt er niet aan jou gesleuteld. Wel kunnen patronen als vanzelf losgelaten worden en kun je nieuwe ruimte gaan ervaren. Zingen is misschien wel de meest directe vorm van expressie en een manier om met je gevoelswereld in contact te komen. Het is een machtig instrument als het gaat om de individuele ontwikkeling van mensen. Waar gezongen wordt daar gebeurt wat.

Het is een beleving waarop je kunt teruggrijpen in het dagelijks contact.

 

Kosten: € 42,-

Data: in overleg

Locatie: het VlinderHuys | Barchman Wuytierslaan 51 | 3819 AB Amersfoort

Interesse? Neem dan contact op

Zingen bij ceremonies

“Eigentijds en vanuit het hart”

Hoe fijn zou het zijn als je een lied hoort dat precies weerspiegelt wat jij voelt op een zo belangrijke gebeurtenis in jouw leven?

Muziek roept herinneringen op. De keuze van muziek maakt een gebeurtenis persoonlijk. Bij een ceremonie rondom een geboorte, huwelijk, jubileum of sterven kun jij aangeven welk lied je graag zou willen horen. Een bestaand lied, mantra of een lied dat speciaal voor deze gelegenheid geschreven wordt. In contact stemmen we af.

De prijs is afhankelijk van het aantal liedjes, de reiskosten en eventuele additionele apparatuur.

 

Interesse? Neem dan contact op

Privacy statement

 Esther Kruiter | 06 48 55 02 54